Minister Simon sa pri sadení stromčekov v Tatrách zdravo zadýchal

08.07.2005 Poprad

Vysoké Tatry 7. júla (TASR) - Dnešné symbolické sadenie stromčekov z finančných darov na obnovu kalamitou postihnutého tatranského lesa, bolo pod drobnohľado...
Vysoké Tatry 7. júla (TASR) - Dnešné symbolické sadenie stromčekov z finančných darov na obnovu kalamitou postihnutého tatranského lesa, bolo pod drobnohľadom médií, ktoré si všímali aj to, ako vedeli prítomní narábať s krompáčom. V strmom svahu vysadil medzi prvými malý smrekovec minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. \"Niekto musí ísť príkladom, \" komentoval svoj výkon.

Na otázku TASR koľko si takto zarobil, stručne konštatoval, že podľa riaditeľa Štátnych lesov TANAP-u päť korún. Taká je odmena za jednu sadenicu. Na ďalšiu otázku, či by si trúfol aj na dennú normu, teda výsadbu sto stromčekov, odpovedal šéf rezortu pôdohospodárstva diplomaticky. \"Neviem, či by to bolo sto stromčekov, ale určite by to bola príjemná práca na relax, keďže na rozdiel od ministerstva, pri nej človek nemusí uvažovať. Je to o niečom inom... \"
Nerozladila ho ani poznámka, že sa pri výsadbe stromčeka \"zadýchal\". Na pichľavú poznámku, že teda na ministerstve zrejme až toľko práce nie je, aby sa \"zadýchal\", pokojne odpovedal: \"Toľko stromčekov tam nie je. \"
 

Vyberte región

mark